Búcsú a cumitól, CumiManóval

Búcsú a cumitól, CumiManóval
Anyaként talán Ön is jól ismeri azt a felemelő érzést, amikor a cumi hatására végre csend lesz, és egy pillanatra hallhatja a saját gondolatait, van egy perce megállni. Azonban ebből a „cumival kordában tartható” időszakból sok gyerkőcnek nagyon nehéz kilépni, és akár még 5-6 évesen is ragaszkodnak a cumihoz.
A cumizás megnyugtató, relaxációs elfoglaltság a gyerekek számára, azonban jó néhány negatív következménye is lehet (pl. a fogacskáik növekedésében deformitásokat okozhat).
Ennek a nehéz elválásnak a megkönnyítésére született meg Cumimanó, aki a cumit elviszi, hiszen a nagyfiúknak és a nagylányoknak már nincs rá szükségük.
  • A játékos program során először megérkezik a Cumimanó, aki elmeséli, hogy ő mivel is foglalkozik, miért jött.
  • Beszélgetnek arról, hogy hogyan fog megváltozni az élete attól, hogy nem lesz ott a cumi, és természetesen azt is elmeséli a manó, hogy mi történik a cumival (újjászületik és egy másik kisbabának fog segíteni  )
  • Majd a végén a kicsi búcsút vehet a cumijától, és a manó elmegy vele.
A cumizásról való leszokás egy hosszú és nehéz folyamat a szülőnek és a kicsinek is egyaránt. Mi abban tudunk segíteni Önnek, hogy a gyermeke kap egy számára is elfogadható választ, egy megoldást a dolog „miértjére”.
Az egyik Cumimanós látogatás után ezt az üzenetet kaptuk az anyukától:
„Szia Bea, tegnapi délutáni látogatásotok következménye: sok kérdés, csillogó szempár, nyugodt sírásmentes éjszaka …..  röviden..
Az esti mesélés meghittsége alatt voltak kérdések, éreztem, hogy küzd Odett, de próbálta terelni a gondolatait, aztán megölelt és mondta, hogy hiányzik a cumi, mondtam, ez természetes holnap már kevésbé fog és a cumi most már jobb helyen van.  Nehéz volt, átéreztem mennyire harcol, és annak ellenére, hogy Odett ennyire hősies volt, valószínűleg ha hagytunk volna otthon cumit, én rohantam volna érte. Nagyon büszke vagyok rá, és igazán hálás vagyok Nektek!”
Cumimanó Önöknek is tud segíteni, hogy:
  • a leggyorsabban és a legkevesebb lelki fájdalommal hagyja el a cumit gyermeke
  • racionális, a számára is elfogadható, kézzelfogható magyarázatokat kapjon a változásra
  • megkönnyítse az elválást, a gondtalan leszokást.
Cumimanó programunkra kérje egyedi ajánlatunkat a gombra kattintva: