Halloween

Halloween

A Halloween világszerte egyre népszerűbb, ugyanis kiváló alkalom arra, hogy a hűvös őszi estéket feldobjuk valami tréfás szórakozással egy  buli keretében. Íme néhány tipp egy halloween parti szervezéshez és megvalósításhoz.

Halloween parti szabadban

Hagyományosan Halloweent a szabadban ünnepelték, tűz körül táncolva, állatokat áldozva a túlvilágba vándorlók számára. Ez az ünneplési mód ma is népszerű Skóciában és Írországban, ahol este tábortüzet készítenek, és ha az időjárás engedi, előkerül a BBQ (grillsütő), hamburger, grillkolbászok sütéséhez. Egy ilyen buli könnyen megvalósítható kertes házakban vagy folyók, tavak mentén. Néhány tipp:

  • A teret vagy kertet világítsuk ki mécsesekkel, “véres” tömbgyertyákkal – a fákra akasszunk a mottónknak megfelelő fekete kartonból kivágott alakzatokat – halloween sablonok.
  • Mivel október végén már meglehetősen hideg van este, gyerekek számára tálaljunk forró csokoládét vagy forralt almalevet –  felnőttek számára ideális a forralt almabor vagy csokis forralt bor. Ezeket feldobhatjuk almából kivágott ijesztő alakzatokkal, a forró csokit pedig pillecukor “szellemekkel”. Forró italok helyett vagy mellett tálalhatunk pókhálós sütőtök krémlevest is!

Halloween parti gyerekeknek

Gyerekek számára igazán nagy öröm a jelmezbe való beöltözés , arcfestés és egymás megtréfálása! Ezt segítsük elő ijesztő jelmezekkel, díszekkel és ételekkel. Készítsünk egyszerű kekszeket, Halloween zseléket, muffinokat, de normál süteményéket, hétköznapi ételeket is nagyon könnyen Halloween stílusra varázsolhatjuk (pl múmia virsli tekercs)

Halloween arcfestés gyerekeknek és felnőtteknek

Halloween parti felnőtteknek

Egy halloween parti nem csupán gyermekek, de felnőttek számára is mulatságos lehet. Természetesen közös bulit is lehet rendezni gyerekkel, de gyerekek nélkül fantasztikus, hajnalba nyúló dáridót rendezhetünk. A parti lehet ülős vagy állós – ülős parti estében állítsunk össze egy menüt, míg állós bulikra legcélszerűbb egy elrettentő  büfé asztal.. Ne feledkezzünk meg az italokról sem! A legtöbb téli koktélt feldobhatjuk néhány jégből készült szemgolyóval, vagy ijesztő formákban készült jégdarabokkal! Parti falatokat is nagyon könnyen átvarázsolhatjuk néhány ötletes, humoros dekorációval!

 

 játékok

Egy halloween partira érdemes tréfás játékokkal felkészülni. Néhány ötlet:

  • Alma verseny – hagyományosan egy széles bödönbe öntött vízbe helyezett almákat kell a szájunkkal kivenni (ez egyszerűbbnek hangzik, mint a megvalósítása!). Felnőttek számára víz helyett almasört-almabort öntsünk az üstökösbe! Kinti buli esetén az almákat a fára akasszuk fel (beltérben két fal közé kifeszített kötélről lóghatnak). Figyelem – nem szabad kézzel hozzájuk nyúlni – csakis szájjal!
  • Szellem kör – üljünk körbe, és valaki kezdjen el egy szellem történetet. A mellette ülő folytassa tovább – mindaddig, míg a kör végére érünk vagy egy  félelmetes történetet kapunk!
  • Töklámpás verseny – ezt idősebb gyerekeknek ajánljuk, és lehetőleg mini tököket biztosítsunk hozzá! Töklámpás készítése
  • Dugjunk el halloween figurákat a kertben vagy a lakásban – az nyer, aki a legtöbbet talál!
  • Töklámpás labda – mindenkinek adjunk 5-10 db gumicokorkát (gilisztát vagy egyéb féreg utánzatot). Egy kivájt tököt helyezzünk középre és dobáljuk bele a cukrokat. Az nyer (és övé lesz a sok cukorka), aki a legtöbb cukrot beletalá!
  • tánc – válasszunk ki egy megfelelő zeneszámot (pl Michael Jackson: Thriller) és erre tanuljunk meg egy koreográfiát. Ismételjük meg többszörösen, majd tegyünk be hasonló stílusú dalokat (pl ghostbusters) és táncoljunk!
  • Rémmozi – felnőttek számára rendezzünk házi-mozit, meglepetésekkel. Nézzünk meg egy rémfilmet, miközben rendszeresen ijesszük meg a vendégeket valami tréfás csínnyel! (pl a megfelelő pillanatban essen le a plafonról egy óriás pók, vagy essen ki a szekrényből egy halálfej, szaladjon a szobán keresztül egy szellem, kapcsoljuk fel és le hirtelen a villanyt stb-stb).

 

  • Halloween ünneplése általában egy jelmezes partit vagy bulit jelent. Különösen gyermekek számára izgalmas a túlvilági és rémes jelmezekbe való beöltözés, míg felnőttek ezen az estén valóban kiélhetik a fantáziájukat! A Halloween parti egy tréfás, vicces összejövetel – lehet külön gyerekek vagy felnőttek számára rendezni, de igazi a közös buli! Egy tuti jó  parti azonban megfelelő felkészülést igényel – először is szükséges egy mottó, majd ennek a mottónak megfelelő dekoráció, világítás, zene, ételek-italok, jelmezek.